Baltadryžis strazdas

Turdus obscurus
Būrys ŽVIRBLINIAI Dėtis 4–6 kiaušiniai
Šeima STRAZDINIAI Inkubacinis periodas nežinoma
Gyvena nežinoma Svoris 61–117 g
Paplitimas Centriniame ir Rytų Sibire iki Kamčiatkos krašto, Pietų ir Šiaurės Mongolijoje ir Amūro krašte. Ne veisimosi sezono metu šiaurės rytų Indijos subkontinento rytuose iki Taivanio, pietuose iki Didžiųjų Sundo salų ir Filipinuose.
Minta vabzdžiais, sraigėmis, uogomis; Borneo maitinasi išimtinai uogomis, o skrandžiuose randama iki 7 x 5 mm dydžio vaisių su sėklomis. 

Biologija. Veisiasi tankiuose, niūriuose miškuose, daugiausiai eglynuose, kėnių miškuose, pirmenybę teikia vietovėms šalia vandens telkinių, taip pat sutinkami beržynuose su pomiškiu, taigos pakraščiuose, kur dominuoja maumedžiai, mišrus miškas. Nuo 1500 m iki 2400 m virš jūros lygio. Žiemą sutinkamas atviruose visžaliuose lapuočių miškuose, greta esančiuose miškuose, kalvų šlaituose, apaugusiuose krūmokšniais, drėgnose lomose, medžių sklypuose ir vaismedžių soduose, kurios siekia prieškalnes iki 2300 m virš jūros lygio. Borneo siekia iki 3300 m aukštį.