Geltonkrūtis agapornis

Agapornis personatus
Būrys PAPŪGINIAI Dėtis 5–7 kiaušiniai
Šeima PAPŪGOS Inkubacinis periodas 21–23 dienos
Gyvena 10–20 metų (vid. 15 metų) Svoris 45–55 g
Paplitimas Rytų Australija, Naujoji Gvinėja, Tasmanija.
Buveinė Gyvena Afrikoje, paplitę Tanzanijoje, Kenijoje, Zambijoje, Mozambiko šiaurės vakaruose. Vengia tankių miškų, laikosi atvirose vietovėse apaugusiose žolėmis, pavieniais baobabais, akacijomis. Gali užimti teritorijas esančias 1700 metrų virš jūros lygio.
Minta medžių (akacijų) ir žolinių augalų sėklomis, soromis, javų  grūdais, medžių žieve, žalumynais.

Biologija. Tai socialūs paukščiai, poros formuojasi anksti ir susidaro visam laikui, kol gyvi abu partneriai. Tik žuvus vienam iš jų, likusi papūgėlė ieško naujos poros.