Banguotoji papūgėlė

Melopsittacus undulatus

Būrys:

Papūginiai

Šeima:

Papūgos

Tėvynė yra Australija, ten jos gyvena krūmynuose, atviruose miškuose ir pievose. Kūno ilgis 18-19 cm.

Gyvena:

5-8 m.

Biologija:

sveria 30-40 g

Perėjimo sezonas neprasideda konkrečiu metų laiku. Tai priklauso nuo palankių klimato sąlygų, maisto ir vandens išteklių. Skirtingose geografinėse zonose perėjimas gali vykti skirtingu laiku.

Dėtis:

4-6 kiaušiniai

Inkubacinis periodas:

18-19 dienų

Ši rūšis aktyvi jau prieš pat saulėtekį. Po saulėtekio paukščiai skrenda į maitinimosi vietą ir maitinasi visą dieną. Vidurdienį ar itin karštu oru jie nesimaitina, o prisiglaudžia pavėsyje ir lieka nejudrūs.

 

Patelės yra agresyvesnės už patinėlius. Tupint ant įvairaus dydžio medžio šakų yra nubrūžinami kojų nagai.

Tėvynė yra Australija, ten jos gyvena krūmynuose, atviruose miškuose ir pievose. Kūno ilgis 18-19 cm.

Gyvena:

5-8 m.

Biologija:

sveria 30-40 g

Perėjimo sezonas neprasideda konkrečiu metų laiku. Tai priklauso nuo palankių klimato sąlygų, maisto ir vandens išteklių. Skirtingose geografinėse zonose perėjimas gali vykti skirtingu laiku.

Dėtis:

4-6 kiaušiniai

Inkubacinis periodas:

18-19 dienų

Ši rūšis aktyvi jau prieš pat saulėtekį. Po saulėtekio paukščiai skrenda į maitinimosi vietą ir maitinasi visą dieną. Vidurdienį ar itin karštu oru jie nesimaitina, o prisiglaudžia pavėsyje ir lieka nejudrūs.

 

Patelės yra agresyvesnės už patinėlius. Tupint ant įvairaus dydžio medžio šakų yra nubrūžinami kojų nagai.

This site is registered on wpml.org as a development site.