Dryžuotasis skunsas

Mephitis mephitis
Būrys PLĖŠRIEJI Vada 2–10 jauniklių
Šeima SKUNSINIAI Nėštumas 250 dienų
Gyvena iki 10 metų Svoris 3–5 kg
Paplitimas Šiaurės Amerikos šiaurinėje dalyje.
Minta Skunsas yra visaėdis. Gamtoje medžioja kitų smulkių gyvūnų jauniklius, graužikus, kiškius, paukščius, roplius, vabzdžius ir kitus bestuburius. Taip pat minta vaisiais, riešutais, šakniagumbiais.

Biologija. Naktį skunsai tampa aktyvūs, o dieną miega lindėdami savo urvelyje. Šaltuoju metų laiku neužmiega žiemos miegu, tačiau būna ramūs ir savo slėptuvėje gali prabūti ne vieną savaitę. Laisvėje norint atbaidyti priešą skunsai išriečia nugarą, pašiaušia uodegą bei kailį, trypia pėdutėmis, šiepia dantis. Jei šios priemonės nepadeda, tuomet griebiasi paskutiniosios: prasismelkiantis išmatų kvapas jaučiamas iš gana toli ir tai atbaido daugelį pavojingų gyvūnų. Tačiau šios priemonės gyvūnas imasi blogiausiu atveju. Šie gyvūnai prie uodegos turi kvapiąsias liaukas, iš kurių, priešui užpuolus, išpurškia dvokiantį skystį.