Juodoji gulbė

Cygnus atratus

Būrys:

Irklakojai ir Žąsiniai

Šeima:

Antiniai

Juodosios gulbės gyvena ežeruose, upėse ir pelkėse, kuriose gali būti gėlo ar sūraus vandens. Jos teikia pirmenybę buveinėms su vandens augmenija. Nors jų natūrali buveinė yra vandenyje, jos kartais randamos sausumos vietose, pavyzdžiui, sausose ganyklose arba užtvindytuose laukuose, kai trūksta maisto.

 

Kūno ilgis 1,1-1,4 m, sparnų plotis 1,6-2 m.

Gyvena:

40 metų

Sveria:

3,7-8,7 kg

Juodosios gulbės yra monogamiškos ir dažnai visą gyvenimą turi tą pačią porą. Veisimosi laikotarpis rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais. Lizdus krauna iš vandens išnirusiose augalų salelėse. Jaunikliai lizdą palieka būdami maždaug 6 mėn., nes jau gali skristi, bet šeimoje lieka iki 9 mėn. Jaunikliai lytiškai subręsta nuo 18 iki 36 mėnesių.

Dėtis:

5-6 kiaušiniai

Inkubacinis periodas:

35-48 dienos

Minta: povandeniniais lapais, kuriuos gali pasiekti po vandeniu, naudodami ilgą kaklą. Jos yra žolėdės, maitinasi augalija ir augalais vandenyje arba sausumoje. Jų taip pat galima rasti likusioje Pietų Australijos dalyje ir Tasmanijos pietryčiuose. Po to, kai jos buvo atvežtos į Europą kaip augintiniai, dabar jas galima rasti laukinėje gamtoje.

Juodosios gulbės gyvena ežeruose, upėse ir pelkėse, kuriose gali būti gėlo ar sūraus vandens. Jos teikia pirmenybę buveinėms su vandens augmenija. Nors jų natūrali buveinė yra vandenyje, jos kartais randamos sausumos vietose, pavyzdžiui, sausose ganyklose arba užtvindytuose laukuose, kai trūksta maisto.

 

Kūno ilgis 1,1-1,4 m, sparnų plotis 1,6-2 m.

Gyvena:

40 metų

Sveria:

3,7-8,7 kg

Juodosios gulbės yra monogamiškos ir dažnai visą gyvenimą turi tą pačią porą. Veisimosi laikotarpis rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais. Lizdus krauna iš vandens išnirusiose augalų salelėse. Jaunikliai lizdą palieka būdami maždaug 6 mėn., nes jau gali skristi, bet šeimoje lieka iki 9 mėn. Jaunikliai lytiškai subręsta nuo 18 iki 36 mėnesių.

Dėtis:

5-6 kiaušiniai

Inkubacinis periodas:

35-48 dienos

Minta: povandeniniais lapais, kuriuos gali pasiekti po vandeniu, naudodami ilgą kaklą. Jos yra žolėdės, maitinasi augalija ir augalais vandenyje arba sausumoje. Jų taip pat galima rasti likusioje Pietų Australijos dalyje ir Tasmanijos pietryčiuose. Po to, kai jos buvo atvežtos į Europą kaip augintiniai, dabar jas galima rasti laukinėje gamtoje.

This site is registered on wpml.org as a development site.