Nendrinė katė

Felis chaus
Būrys PLĖŠRIEJI Vada 2–5 jaunikliai
Šeima KATINAI Nėštumas 60–70 dienų
Gyvena Apie 15 metų Svoris 8–12 kg
Paplitimas Rusijoje, Kaukaze,  Indijoje, Tailande ir kitose Azijos šalyse.
Minta nutrijos didumo žinduoliais, paukščiais, ropliais, žuvimi.

Biologija. Ši liekna, ilgakojė katė medžioja pajūrio pelkėse, upių ir jūros pakrantėse, taip pat prie griovių ir tvenkinių netoli žmonių gyvenviečių. Gaudo iki nutrijos didumo žinduolius, paukščius (tarp jų ir naminius), roplius ir būdama gera plaukikė, žuvis bei varliagyvius. Lietuvoje nendrinės katės negyvena. Šie laukiniai gyvūnai veisiasi Azijoje ir yra įrašyti į Tarptautinę raudonąją knygą. Baltijos šalyse šiuos gyvūnus galima pamatyti tik zoologijos soduose arba privačiose gyvūnų kolekcijose. Nendrinės katės gamtoje nyksta dėl žmogaus vykdomos ūkinės veiklos bei mažėjančių pelkėtų teritorijų. Į Lietuvos zoologijos sodą šios katės atvyko 2013 metais.