Rausvasis pelikanas

Pelecanus onocrotalus

Būrys:

Pelikaniniai

Šeima:

Pelikaniniai

Tai itin reta rūšis Bulgarijoje, įtraukta į „Raudonąją knygą“ kaip išnykusi rūšis. Tai reiškia, kad vos tik šalyje įkuriama lizdavietė, ji turi būti paskelbta saugoma gamtos teritorija su griežčiausiu apsaugos režimu. Jie gerai skraido ir gali sklandyti. Jų snapas pritaikytas gaudyti žuvims – jis ilgas ir plokščias, o antsnapio gale yra kabliukas. Pagrindinis pelikanų maistas yra įvairios žuvys. Išsirikiavę pusračiu jūros įlankoje ar upės žiotyse pelikanai žuvis gena į seklumą ir čia jas sugauna.

 

Kūno ilgis: 140-175 cm, sparnų plotis: 245-295 cm.

Gyvena:

15 metų

Sveria:

10-11 kg

Lizdai ir nedidelės jų kolonijos yra tarp nendrių ežeruose, pelkėse ir upių deltose. Lizdas yra didelis (~1,8 m pločio) ir yra ant nendrių kuokštų ar mažų salelių, dažnai šalia kitų rūšių lizdų. Lytiškai subręsta 3-4 gyvenimo metais.

Dėtis:

2-3 kiaušiniai

Inkubacinis periodas:

29-30 dienų

Pavieniai paukščiai ir jų būriai iš pietinių kraštų kartais nuskrenda toli į šiaurę ir tuomet aptinkami Baltijos šalyse. Momogamas. Pelikanas gali judėti 30–44,5 km/val. greičiu. Kuo ilgesnė migracija, tuo didesnis bus pulkas. Pulke gali būti nuo 2 iki 63 paukščių. Daugiausia minta žuvimis per dieną gali sulesti iki 1,5 kg, rečiau varliagyviais.

Tai itin reta rūšis Bulgarijoje, įtraukta į „Raudonąją knygą“ kaip išnykusi rūšis. Tai reiškia, kad vos tik šalyje įkuriama lizdavietė, ji turi būti paskelbta saugoma gamtos teritorija su griežčiausiu apsaugos režimu. Jie gerai skraido ir gali sklandyti. Jų snapas pritaikytas gaudyti žuvims – jis ilgas ir plokščias, o antsnapio gale yra kabliukas. Pagrindinis pelikanų maistas yra įvairios žuvys. Išsirikiavę pusračiu jūros įlankoje ar upės žiotyse pelikanai žuvis gena į seklumą ir čia jas sugauna.

 

Kūno ilgis: 140-175 cm, sparnų plotis: 245-295 cm.

Gyvena:

15 metų

Sveria:

10-11 kg

Lizdai ir nedidelės jų kolonijos yra tarp nendrių ežeruose, pelkėse ir upių deltose. Lizdas yra didelis (~1,8 m pločio) ir yra ant nendrių kuokštų ar mažų salelių, dažnai šalia kitų rūšių lizdų. Lytiškai subręsta 3-4 gyvenimo metais.

Dėtis:

2-3 kiaušiniai

Inkubacinis periodas:

29-30 dienų

Pavieniai paukščiai ir jų būriai iš pietinių kraštų kartais nuskrenda toli į šiaurę ir tuomet aptinkami Baltijos šalyse. Momogamas. Pelikanas gali judėti 30–44,5 km/val. greičiu. Kuo ilgesnė migracija, tuo didesnis bus pulkas. Pulke gali būti nuo 2 iki 63 paukščių. Daugiausia minta žuvimis per dieną gali sulesti iki 1,5 kg, rečiau varliagyviais.

This site is registered on wpml.org as a development site.