Snieginis ožys

Oreamnos americanus

Būrys:

Kanopiniai

Šeima:

Dykaragiai

Snieginių ožių racioną paprastai sudaro žolės, sumedėję augalai, samanos, kerpės, žoliniai augalai ir kita augmenija. Didžiąją vandens dalį šie gyvūnai gauna kartu su pašaru ir valgydami sniegą. Pavasarį šie ožiai susirenka prie druskų telkinių ir ten laižo uolienas, kuriuose gausu mineralų.

Gyvena:

iki 13 metų.

Biologija:

svoris 57–82 kg

Kelių dienų jaunikliai jau seka iš paskos savo mamoms stačiais kalnų šlaitais.

Vada:

1-2 jaunikliai.

Nėštumas:

6 mėn.

Snieginiai ožiai paplitę šiaurės Amerikoje ir yra sutinkami net iki 4 kilometrų aukštyje. Keičiantis sezonams snieginiai ožiai migruoja: žiemą praleidžia kalnų papėdėse.

Snieginių ožių racioną paprastai sudaro žolės, sumedėję augalai, samanos, kerpės, žoliniai augalai ir kita augmenija. Didžiąją vandens dalį šie gyvūnai gauna kartu su pašaru ir valgydami sniegą. Pavasarį šie ožiai susirenka prie druskų telkinių ir ten laižo uolienas, kuriuose gausu mineralų.

Gyvena:

iki 13 metų.

Biologija:

svoris 57–82 kg

Kelių dienų jaunikliai jau seka iš paskos savo mamoms stačiais kalnų šlaitais.

Vada:

1-2 jaunikliai.

Nėštumas:

6 mėn.

Snieginiai ožiai paplitę šiaurės Amerikoje ir yra sutinkami net iki 4 kilometrų aukštyje. Keičiantis sezonams snieginiai ožiai migruoja: žiemą praleidžia kalnų papėdėse.

This site is registered on wpml.org as a development site.