Egipto skraidantis šuo

Rousettus aegyptiacus
Būrys ŠIKŠNOSPARNIAI Vada 2–5 jaunikliai
Šeima SKRAIDANTIEJI ŠUNYS Nėštumas 105–112 d.
Gyvena virš 20 metų Svoris iki 160 g
Paplitimas Pietų, vakarų ir rytų Afrika, išskyrus, Sacharos dykumą, Egiptas, Artimieji Rytai nuo Turkijos ir Kipro iki Pakistano.
Minta vaisiais.

Gyvena dideliais būriais. Dieną būna urvuose, rūsiuose, senuose pastatuose. Bet koks pašalinis triukšmas ar trukdymas „perkrausto“ juos į gilesnes spragas, nišas, plyšius. Temstant jie palieka savo tamsias buveines ir skrenda ieškoti maisto į medžius. Šikšnosparniai veisiasi 2 kartus per metus. Veda 1–2 jauniklius. Tik gimęs jauniklis nuropoja ant motinos krūtinės ir įsikimba į spenį. Jauniklis auga sparčiai. Po mėnesio didumu jis jau nesiskiria nuo suaugusių.