Kinijos muntjakas

Muntiacus reevesi
Būrys PORAKANOPINIAI Vada 1 jauniklis
Šeima ELNINIAI Nėštumas apie 7 mėnesius
Gyvena 10–12 metų laisvėje, 15–17 metų nelaisvėje Svoris 10–18 kg
Paplitimas Rytų Azija, Centrinė ir Rytinė Anglijos dalys.
Minta sultingais ūgliais, žole, žiedais, riešutais, nukritusiais vaisiais.
Statusas Tarptautinėje raudonojoje knygoje nekelia susirūpinimo.

Biologija. Išsigandęs ar norėdamas atbaidyti užpuolikus gyvūnas loja panašiai kaip šuo. Dėl šitos savybės dar vadinamas „lojančiu elniu“. Patinai su nedideliais smailiais ragais ir į iltis panašiais viršutiniais iltiniais. dantimis, kuriais gali smarkiai sužeisti savo varžovą.