Perukinė tamarina

Saguinus oedipus
Būrys PRIMATAI Vada 1–2 jaunikliai
Šeima VOVERINĖS BEŽDŽIONĖS Nėštumas 140–170 dienų
Gyvena  Svoris 
Paplitimas paplitusi Pietų Amerikoje.
Minta įvairiais vaisiais, vabzdžiais smulkiais paukščiais ir jų kiaušiniais.

Biologija. Gyvena Amazonės baseino drėgnų tropinių miškų aukštuose medžiuose šeimyninėmis grupėmis, kuriose be tėvų yra ir kelių kartų vaikai. Nėštumas trunka 140–170 dienų. Gimsta 1–2 jaunikliai. Mažyliai gimsta jau regintys, apaugę minkštu kailiuku. Tėvas nuo pat pirmųjų dienų labai rūpinasi jaunikliais: jis laižo ką tik gimusių kailiukus, visą laiką juos nešiojasi su savimi, motinai patikėdamas tik pamaitinti pienu. Net ir naktį jis miega su beždžioniukais. Tėvas mažylius stebi, saugo nuo priešų ir nešioja, kol jaunikliai sulaukia trijų mėnesių.