Baltaveidė medžąsė

Dendrocygna viduata
Būrys ŽĄSINIAI PAUKŠČIAI Dėtis 8–12 kiaušinių
Šeima ANTINIAI  Perėjimo trukmė 26–28 dienos
Gyvena duomenų nėra Svoris 500–800 g
Paplitimas Afrika – į pietus nuo Sacharos, Pietų Amerika, Madagaskaras ir Komorų salos.           
Buveinė vandens telkiniai, tankiai apaugę medžiais (juose praleidžia didesnę dienos dalį).
Minta vandens augalija, smulkūs vėžiagyviai  ir vabzdžių lervos.

Biologija. Gyvena prie tankiai apaugusių medžiais vandens telkinių. Didesnę dienos dalį praleidžia medžiuose. Labiausiai aktyvios nakties metu. Perėjimo laikas sutampa su lietaus periodu. Perėjimo vietose susirenka iki tūkstančio paukščių. Dėtyje būna 8–12 kiaušinių. Peri 26–28 dienas abu tėvai pasikeisdami. Jaunikliais rūpinasi abu tėvai. Maitinasi vandens augalija, smulkiais vėžiagyviais ir vabzdžių lervomis. Pirmą kartą ši rūšis buvo aprašyta 1766 metais.