Banguotoji papūgėlė

Melopsittacus undulatus
Būrys PAPŪGINIAI Dėtis 4–6 kiaušiniai
Šeima PAPŪGOS Inkubacinis periodas 18 dienų
Gyvena vidutiniškai 15 metų (ilgiausiai – 21 metus)  Svoris 30 g
Paplitimas Australija (išskyrus pakrantės rajonus rytuose ir tolimuose pietvakariuose).
Buveinė atviros vietos, savanos.
Minta įvairiais žoliniais augalais, ypač miglinių sėklomis, įvairiais grūdais, uogomis, vegetatyvinėmis augalų dalimis, riešutais. 

Papūgėlės yra labai geros skrajūnės, greitos ir manevringos ore, todėl keliaudamos įveikia didelius atstumus. Tačiau esant palankioms klimatinėms sąlygoms gali ilgą laiką likti vienoje vietovėje, jei ten randa pakankamai maisto ir vandens. Paprastai tai būna laikas po liūčių periodo, jis sutampa su jų perėjimo sezono pradžia.

Laukinių banguotųjų papūgėlių plunksnų spalva yra sodrios žalios spalvos, galvos priekyje geltona veido kaukė, kurios apačioje išsidėstę po 3 kiekvienoje pusėje juodus karoliukus. Viršutiniai karoliai susilieja į violetinį „lašą". Patinas nuo patelės skiriasi pagal vaškinės spalvą. Vaškinė yra raginis darinys viršutinėje snapo dalyje. Patinų vaškinės spalva yra ryškiai mėlyna, o patelių pilkai balta arba ruda.