Hodžsono raudonuodegė

Phoenicurus hodgsoni
Būrys ŽVIRBLINIAI Dėtis 4–5 kiaušiniai
Šeima MUSINUKINIAI Inkubacinis periodas nežinomas
Gyvena nežinoma Svoris 14–19 g
Paplitimas Šiaurės rytų, rytų ir pietryčių Tibeto plokščiakalnyje, rytinė Kinijos dalis. Ne veisimosi metu – Nepale, rytinėje dalyje iki pietinės Kinijos, Mianmare. Veisiasi įvairiose kalnų vietovėse – dalinai medžiais apaugusiose kalvose, tuopų ir pušų apaugusiuose šlaituose, dažnai netoli sraunių upelių ir upių, kartais šalia akmeninių namų, bet vengia stačių uolėtų zonų. Sutinkami  2400–3600 m aukštyje virš jūros lygio.  
Minta vabzdžiais, uogomis. Maitinasi nedideliu atstumu nuo buvimo vietos, taip pat gaudo skraidančius vabzdžius.

Biologija.  Pagal turimas žinias lizdą daro iš žolių stiebelių ir šakelių, iškloja plunksnomis, patalpina ertmėse tarp pušų šaknų, supuvusiuose kelmuose, uolų plyšiuose, sienose arba upių pakrantėse, po akmenimis šlaituose, po lūšnų pamatais.