Paprastoji rozela

Platycercus eximius
Būrys PAPŪGINIAI Dėtis 4–5 kiaušiniai
Šeima PAPŪGOS Inkubacinis periodas 18–20 dienų
Gyvena 15 ir daugiau metų Svoris 95–120 g
Paplitimas  Pietryčių Australijoja nuo Kvinslando iki Viktorijos ir Naujojo Pietų Velso, Tasmanijos sala, Naujojoje Zelandijoje.
Buveinė miškingose vietovėse, savanose, dideliuose parkuose netoli žmogaus kaimynystės. Visuomet netoli vandens telkinių.
Minta sėklomis, uogomis, vaisiais, nektaru, medžių ir krūmų pumpurais, lapais, žieve, vabzdžiais ir jų lervomis.
Biologija. Subręsta  ir veistis gali 2–3 gyvenimo metais, patinai ryškesni už pateles.