Plokščiauodegė raudonsturplė papūga

Psephotus haematonotus
Būrys PAPŪGINIAI Dėtis 4–6 kiaušiniai
Šeima PAPŪGOS Inkubacinis periodas 20–21 diena
Gyvena 15–20 metų Svoris 55–75 g
Paplitimas Pietryčių Australija, didžioji Naujojo Pietų Velso dalis, Viktorija.
Buveinė atviros pievos, retais medžiais ir krūmokšniais apaugusios lygumos, visuomet prie tekančio vandens telkinių, miesto parkuose, golfo aikštynuose, prie dirbamų laukų.
Minta žolinių augalų sėklomis, vegetatyvinėmis dalimis, vaisiais, uogomis.

Biologija. Ne perėjimo metu laikosi grupėmis ~100 individų. Perėjimo metu gali tapti agresyvūs net ir savo gentainiams. Patinai savo ryškesnėmis plunksnomis ir raudonu sturpliu skiriasi nuo patelių.