Raudonoji karališkoji lora

Alisterus scapularis
Būrys PAPŪGINIAI Dėtis 4–6 kiaušiniai
Šeima PAPŪGOS Inkubacinis periodas 20–24 dienos
Gyvena 25 metus Svoris 195–275 g
Paplitimas Australijos pietrytinė dalis, pakrantės zona nuo Šiaurės Kvinslando iki Pietų Viktorijos.
Buveinė miškingos su tankiu pomiškiu vietos. Taip pat sutinkamos ir dideliuose nacionaliniuose parkuose, kur gamta dar neurbanizuota žmogaus. Didelėse fermose pastebimos besimaitinančios kartu su naminiais paukščiais.
Minta riešutais ir sėklomis, ypač mėgsta eukaliptų ir akacijų sėklas. Taip pat renkasi iš didelės vietinių augalų įvairovės vaisius ir uogas. Per augalų žydėjimą smaguriauja nektaru, lesa lapus, pumpurus, gaudo vabzdžius ir jų lervas.

Biologija. ​Patinai ryškesnėmis raudonomis plunksnomis pastebimai skiriasi nuo patelių, šių plunksnose dominuoja žali atspalviai. Subręsta 3 metų amžiaus.