Raudonpetė ara

Ara nobilis arba Diopsittaca nobilis
Būrys PAPŪGINIAI Dėtis 2–4 kiaušiniai
Šeima PAPŪGOS Inkubacinis periodas 23–26 dienos
Gyvena 25 metus Svoris 130–165 g
Paplitimas Venesuela, Gajana, Bolivija, Brazilija ir pietrytinė Peru.
Buveinė tropiniuose miškuose, natūraliose savanose ir pelkynuose.
Minta sėklomis, uogomis, vaisiais, žiedais, vegetatyvinėmis augalų dalimis.

Biologija. Viena mažiausių arų rūšių. Labai rėksmingos, ypač kai susijaudina. Atsargios, tankioje medžių lapijoje sunku pastebėti. Laikosi nedidelėmis grupėmis, poras sudaro visam laikui. Lytis nustatoma kraujo DNR tyrimais.