Stepinis erelis

Aquila rapax
Būrys PLĖŠRIEJI PAUKŠČIAI Dėtis 1–3 kiaušiniai
Šeima VANAGINIAI Perėjimo trukmė 39–45 dienos
Gyvena vidutiniškai 15 metų (ilgiausiai – 21 metus)  Svoris 1,950–2,500 kg
Paplitimas nuo Rumunijos iki pietinės Rusijos, Mongolijos. Pietų Indija, Afrika.
Buveinė dykumos, stepės, savanos, pievos, kalnų regionai.
Minta smulkiais žinduoliais (graužikais), vabzdžiais, dvėseliena.