Žieduotoji Kramerio papūga

Psittacus erithacus
Būrys PAPŪGINIAI Dėtis 3–5 kiaušiniai
Šeima PAPŪGOS Inkubacinis periodas 22–23 dienos
Gyvena 25–30 metų Svoris 115–140 g
Paplitimas Centrinė ir Rytų Afrika, Egiptas, Senegalas, Mauritanija, Šiaurės Kamerūnas, Zanzibaras, Omanas, Kuveitas, Iranas, Irakas, Pakistanas, Indija, Pietryčių Kinija, Šri Lanka.
Buveinė džiunglių pakraščiuose, miškingose vietovėse, drėgnose žemumose, gausiai apaugusiose lapuočiais medžiais. Sutinkamos  soduose, miestų pakraščiuose, kultivuojamuose laukuose. Vengia kalnuotų ir sausų rajonų.
Minta sėklomis, grūdais, vaisiais, uogomis, riešutais, vegetatyvinėmis augalų dalimis, žalumynais, daržovėmis.

Biologija. Patinai sulaukę trejų metų amžiaus ant kaklo turi ryškų žiedą, viršuje rausvą, o šonuose ir apačioje – juodą. Patelės ir nesubrendę individai neturi žiedo. Šią rūšį dažniau už kitas laiko namuose. Jaunikliai lengvai pripranta prie žmogaus, išmoksta „kalbėti“. Tačiau susijaudinus jų balsas yra garsus ir šaižus. Be to turi ir stiprų snapą, kuriuo lengvai ardo medines konstrukcijas.