Indinis (mangrovinis) varanas

Varanus indicus
Būrys ŽVYNIAROPLIAI Kiaušinių skaičius deda 7–35 kiaušinius
Šeima VARANINIAI Inkubacijos trukmė 7–9 mėnesiai, priklausomai nuo temperatūros
Gyvena 6–15 metų Ilgis / svoris užauga ~ 1,5 m ilgio, sveria ~ 2–4 kg
Paplitimas natūralus arealas yra Australija, Indonezija, Kiribatis, Papua Naujoji Gvinėja. Tačiau buvo įvežtas į Maršalo, Marianos šiaurines salas, kur sėkmingai apsigyveno.
Minta plėšrūnais, graužikais, paukščiais, kitais ropliais, jų kiaušiniais, žuvimi, varlėmis. Jaunikliai medžioja vabzdžius.

Biologija. Arabų kalboje žodis „varanas“ reiškia driežą. Gyvena mangrovinių miškų pakrantėse, netoli vandens. Puikūs plaukikai. Turi nuodų, todėl įkandimų žaizdos sunkiai gyja. Į kai kurias salas buvo atvežti su tikslu sumažinti žiurkių skaičių. Tačiau žiurkių apmažėjus, pradėjo medžioti gyventojų laikomas vištas ir kitus smulkius gyvūnus. Varanai pasižymi aukštu intelektu, geba atpažinti žmones, netgi kerštauti. Jų oda naudojama odos pramonėje, mėsa kai kuriuose kraštuose valgoma.