Žaliasis apelsininis lapinukas

Chloropsis hardwickii
Būrys ŽVIRBLINIAI Dėtis 2–3 kiaušiniai
Šeima IRENINIAI Inkubacinis periodas 13–14 dienų
Gyvena nežinoma Svoris patino kūno svoris – 40 g, patelės – 34 g
Paplitimas Rytų Himalajai, Pietvakarių Kinija, Mianmaras, Šiaurės Tailandas, Šiaurės Vietnamas, Šiaurės Laosas. Sutinkamas tarp medžių, krūmų, visžaliuose miškuose iki 2500 m virš jūros lygio.
Minta nariuotakojais, vaisiais ir nektaru. Pašarauja pavieniai ar poromis, kartais prisijungia prie mišrių rūšių grupių. Valo lapiją ir gėles nuo vikšrų, vorų ir kitų nariuotakojų,  persekioja sparnuotus termitus, kandis, drugelius ir kitus vabzdžius.

Biologija. Vaisius ir uogas sulesa iš karto jei yra maži ar vidutinio dydžio, sunkiau, jei padengti storesne luobele. Tokius praduria snapu ir išlaka išbėgantį (išspaustą) turinį. Lapinukai yra jautrūs paukščiai ir streso metu gali numesti daug savo žalių ir spalvotų plunksnų. Šis prisitaikymas gali būti išsivystęs kaip sudėtingas apsisaugojimo mechanizmas nuo grobuonių, tokių kaip gyvatės. Gaudant juos nelaisvėje gali nutikti toks pat nemalonus dalykas – paukščiai numes dalį savo plunksnų. Lapinukai turi šepetuko formos ilgą liežuvėlį ir gana stiprų žemyn lenktą snapą su kietais plunksnų šereliais prie snapo pagrindo. Šie skirti apsaugoti akis nuo medžiojamų vabzdžių kojų ir aštrių, duriančių sparnų dalių.