Amūrinis tigras

Panthera tigris altaica
Būrys PLĖŠRIEJI Vada 2–4 jaunikliai
Šeima KATINIAI Nėštumas 100–110 dienų
Gyvena iki 30 metų Svoris iki 300 kg
Paplitimas gyvena Tolimuosiuose Rytuose, Amūro upės baseino miškuose.
Minta šernais, elniais, stirnomis, paukščiais.

Amūriniai tigrai yra didžiausi kačių šeimos atstovai ir treti pagal dydi sausumos plėšrūnai po baltojo ir rudojo lokio! Suaugęs amūrinio tigro patinas gali sverti net virš 300 kg.


Kaip ir mūsų pirštų antspaudai, taip ir tigrų kailio raštas yra unikalus. Nerasime pasaulyje dviejų tigrų su vienodais dryžiais. Lankydamiesi zoologijos sode atkreipkite dėmesį ir ant galinės tigrų ausų pusės esančia baltas dėmes. Šios dėmės imituoja akis, dėl jų niekas nedrįsta pulti tigro iš pasalų!

1940 m. dėl medžioklės amūriniams tigrams buvo iškilusi grėsmė išnykti. Laukinėje gamtoje jų buvo likę tik apie 40 individų. Porūšis buvo išsaugotas, kai Rusija tapo pirmąją šalimi suteikusi šiai rūšiai visišką apsaugą. Tačiau tigrai dėl savo kailio ir naudojimo netradicinėje kinų medicinoje vis dar intensyviai medžiojami. Tarptautinėje raudonojoje knygoje amūriniai tigrai įrašyti, kaip nykstanti rūšis.