Juodasis šeškas

Mustela putorius
Būrys PLĖŠRIEJI Vada 3–5 jaunikliai
Šeima KIAUNINIAI Nėštumas 8 savaitės
Gyvena Svoris iki 1,5 kg
Paplitimas gyvena nedideliuose miškuose, krūmuose, netoli sodybų.
Minta peliniais graužikais, paukščiais ir jų kiaušiniais.

Biologija Išsigandę, susijaudinę ar žymėdami savo teritoriją, šeškai iš analinių liaukų išleidžią stiprų, aitrų kvapą, kurį užuodus, šį gyvūną atsiminsite ilgam!

Laukinėje gamtoje juodieji šeškai gyvena žemumose, pelkėse, miškingose vietovėse, upių ar jūrų pakrantėse. Tačiau dažnai šeškai apsigyvena ir netoli žmogaus. Seniau šeškai net buvo laikomi namuose, kad sugaudytų nepageidaujamus graužikus.

Juodieji šeškai aktyvūs naktį. Saulei nusileidus, jie išlenda iš savo urvelių ir ieškosi ėdesio – smulkių žinduolių, graužikų, varliagyvių. Po nakties nuotykiu, šeškai gali miegoti net apie 16 val.!