Karčiuotasis avinas

Ammotragus lervia
Būrys PORAKANOPIAI Vada 1–2 jaunikliai
Šeima DYKARAGIAI Nėštumas 5–5,5 mėn.
Gyvena 10 metų laisvėje, 12–17 metų nelaisvėje   Svoris 65–145 kg
Paplitimas Šiaurės Afrika: į vakarus nuo Nilo, Atlaso kalnuose.
Minta augaliniu maistu.
Statusas Tarptautinėje raudonojoje knygoje pažeidžiami.

Šie avinai prisitaikę gyventi kalnuotose vietovėse ir itin gerai pakelia vandens trūkumą. Patinas iš bandos išsiskiria savo dydžiu bei įspūdingais ragais. Ragus, beje, turi ir patelės, tik jų gerokai mažesni.