Karčiuotasis vilkas

Chrysocyon brachyurus
Būrys PLĖŠRIEJI Vada 2–3 jaunikliai
Šeima ŠUNINIAI Nėštumas 60–65 dienos
Gyvena iki 15 metų Svoris 20–23 kg
Paplitimas gyvena Pietų Amerikos (Brazilijos, Paragvajaus, Bolivijos, Urugvajaus, Šiaurės Argentinos) pampose ir pelkių pakraščiuose, apaugusiuose aukšta žole
Minta pagrindinis maistas: agučiai, pakos, paukščiai, ropliai, vabzdžiai, vaisiai bei kiti augalai

Įrašytas į Tarptautinę raudonąją knygą.