Korsakas

Vulpes corsac
Būrys PLĖŠRIEJI Vada 2–11 jauniklių
Šeima ŠUNINIAI Nėštumas apie 60 dienų
Gyvena iki 20 metų Svoris iki 6 kg
Paplitimas gyvena Vidurinės ir Centrinės Azijos, Pietryčių Europos stepėse bei dykumose.
Minta smulkiais graužikais, dvėseliena, paukščiais ir jų kiaušiniais.

Šios laputės yra plėšrūnės, kurios minta įvairiais graužikais ir paukščiais. Korsakai nėra greiti gyvūnai, todėl aukos jie nepersekioja, o medžioja atlikdami staigų šuolį ir užpuldami auką netikėtai. Medžioja ir dieną, ir naktį. Korsakai yra monogamai, tai reiškia, kad poras šie gyvūnai sudaro visam gyvenimui. Po 52-60 dienų trunkančio nėštumo patelė atsiveda nuo 2 iki 11 jauniklių, kurie gimę sveria vos 60g. Korsakai nėra teritoriniai gyvūnai. Jie keliauja didelius atstumus ieškodami pašaro. Nors ir geba patys išsikasti urvus, korsakai dažniausiai apsistoja kitų gyvūnų urvuose. Sutikęs žmogų, gali apsimesti negyvu, bet, atsiradus pirmai galimybei, pabėga. Žmonių mėgstamas gyvūnas, kadangi išnaikina daug graužikų.