Lama

Lama glama
Būrys PORAKANOPIAI Vada 1, rečiau 2 jauniklius
Šeima KUPRANUGARINIAI Nėštumas apie 335 dienas
Gyvena 16–20 m Svoris 130–155 kg
Paplitimas gyvena Pietų Amerikoje, Andų kalnuose, nuo Ekvadoro iki Čilės.
Minta augaliniu maistu: žole, krūmų ir medžių lapais, liaunomis šakelėmis, žieve.

Lama buvo prijaukinta Peru 2000–2500 metais prieš mūsų erą. Lama, kaip ir kupranugaris, yra labai ištverminga ir gali ilgai išbūti be vandens.