Paprastasis koatis

Nasua rufa
Būrys PLĖŠRIEJI Vada 2–6 jaunikliai
Šeima MEŠKĖNINIAI Nėštumas iki 77 dienų
Gyvena iki 18 metų Svoris
Paplitimas gyvena subtropiniuose ir tropiniuose miškuose JAV pietuose ir Pietų Amerikoje.
Minta įvairiausiais smulkiais gyvūnėliais, dalį maisto sudaro augalai.

Biologija. Aktyvūs ir dieną, ir naktį. Kitaip negu kitos meškėnų rūšys, ilganosiai meškėnai gyvena ne tik pavieniui, bet ir grupėmis po 5–6 individus. Maisto ieško ant žemės, uodegą iškėlę vertikaliai. Minta įvairiausiais smulkiais gyvūnėliais, dalį maisto sudaro augalai. Kartais jie kenkia lauko kultūroms ir paukštininkystei. Pavasarį ar vasarą po 77 nėštumo dienų patelė atveda 2–6 jauniklius. Jaunikliai praregi po 20 dienų. Savarankiškai maitintis pradeda po 4–5 mėnesių.