Patagoninė mara

Dolichotis patagonum
Būrys  GRAUŽIKAI                               Jauniklių skaičius 1-3
Šeima JŪRŲ KIAULYTĖS Nėštumo trukmė 100 dienų
Gyvena apie 14 metų Svoris apie 10 kg.
Paplitimas marų tėvynė – Patagonija (P. Amerika).
Minta žole, medžių ir krūmų lapais, įvairiais grūdais.

Biologija. Šis gyvūnas vienas stambiausių graužikų. Dažniausiai sutinkamas poromis arba grupėmis (10–12 gyvūnų). Aktyvios dieną, o naktį praleidžia urvuose. Patelės vaikus veda urvuose, gimę jaunikliai tą pačią dieną jau bėgioja. Tai ypatingai bailūs gyvūnai.