Pekaris

Tayassu tajacu
Būrys PORAKANOPIAI Vada 2, retai 3–4 jaunikliai
Šeima PEKARINIAI Nėštumas 142–149 dienos
Gyvena 15–20 m. Svoris 18–25 kg
Paplitimas Pietų ir Centrinė Amerika.
Minta visaėdis, nors dažniau minta augaliniu maistu.
Statusas Tarptautinėje raudonojoje knygoje neįvertinta.

Biologija. Amerikoje gyvenantys pekariai išvaizda panašūs į Europoje paplitusius šernus, tačiau turi ir nemaža skirtumų: šernas ant kojų turi 4 pirštus, o pekaris – tik 3; šerno iltys nukreiptos į viršų, o perkario auga žemyn. Pekariai gyvena bandomis, kuriose būna maždaug 50 individų. Aktyvus naktį. Labai atsargūs, turintys gerą klausą gyvūnai.