Savaninis Granto zebras

Equus burchelli boehmi
Būrys NEPORAKANOPIAI Vada 1 jauniklis
Šeima ARKLINIAI Nėštumas 360–390 d.
Gyvena 10 metų laisvėje, 18–25 metus nelaisvėje Svoris iki 350 kg
Paplitimas Afrika, Vakarų Etiopija, Somalis, Šiaurės Kenija.
Minta aukšta žole, turinčia daug ląstelienos, medžių ir krūmų lapais.
Statusas Tarptautinėje raudonojoje knygoje neįvertinta.

Šiuo metu pasaulyje gyvena 3 zebrų rūšys, tai: kalnų, dykumų ir savanų zebrai. Savanų zebrai yra skirstomi į tris porūšius, iš kurių vienas – Granto zebras. Šių gyvūnų kailis nepaprastas – kiekvieno dryžuotumas yra originalus, kaip ir mūsų pirštų antspaudai, tad niekur nesutiksite dviejų vienodų zebrų. Zebrai grupėje palaiko vienas kitą – kartu prižiūri ir saugo jauniklius, kaso vienas kitą, perspėja apie artėjantį pavojų savo unikaliu balsu. Pajutę pavojų zebrai lekia visu greičiu tolyn ir gali išvystyti iki 55 km/h greitį! Įrašytas į Tarptautinę raudonąją knygą.