Šiaurinis elnias

Rangifer tarandus
Būrys PORAKANOPIAI Vada 1–2 jaunikliai
Šeima ELNINIAI Nėštumas 8 mėnesiai
Gyvena iki 15 metų laisvėje (patinai iki 10), 15–18 metų nelaisvėje Svoris 55–150 kg
Paplitimas gyvena Šiaurės Europos, Šiaurės Azijos ir Šiaurės Amerikos tundrose.
Minta žole, sumedėjusiais augalais, pumpurais, gluosnių ir beržų lapais, grybais, viksvomis, kerpėmis.
Statusas tarptautinėje Raudonojoje knygoje  nekelia susirūpinimo.

Biologija. Tai vienintelė elninių rūšis, kurios abi lytis nešioja ragus. Patinai juos numeta po rujos, kuri vyksta rudenį, spalio–lapkričio mėnesiais. Patelės ragus numeta pavasarį. Sibiro, Skandinavų ir Šiaurės Amerikos vietinių žmonių kultūros yra neatsiejamos nuo šių gyvūnų. Plačios kanopos pritaikytos vaikščioti sniegu. Domestikuotas.