Anubis

Papio anubis

Būrys:

Primatai

Šeima:

Šunbeždžionės

Visą dieną praleidžia ant žemės, ieškodami maisto. Miega sulipę į medžius, prigludę vienas prie kito. Paprastai nakvoja vienoje, toje pačioje vietoje.

Gyvena:

apie 25 metus

Biologija:

Kūno masė svyruoja nuo 14 iki 25 kg.

Bandą sudaro suaugęs patinas, kelios patelės, vaikai ir jau paaugę jaunikliai. Laikosi griežtų savitarpio bendravimo normų. Bandoje vaikai ir jų motinos pakyla hierarchijos laiptais – jiems tenka daugiau maisto, juos labiau saugo ir globoja. Paaugliams – sunkiau, nes tenka patiems išsikovoti vietą bandoje.

Vada:

1 jaunikis

Nėštumas:

6-7 mėn.

Paplitę Afrikoje nuo Gvinėjos iki Etiopijos. Minta įvairiu augaliniu maistu, smulkiais žinduoliais, vabzdžiais, ropliais, paukščių kiaušiniais.

Visą dieną praleidžia ant žemės, ieškodami maisto. Miega sulipę į medžius, prigludę vienas prie kito. Paprastai nakvoja vienoje, toje pačioje vietoje.

Gyvena:

apie 25 metus

Biologija:

Kūno masė svyruoja nuo 14 iki 25 kg.

Bandą sudaro suaugęs patinas, kelios patelės, vaikai ir jau paaugę jaunikliai. Laikosi griežtų savitarpio bendravimo normų. Bandoje vaikai ir jų motinos pakyla hierarchijos laiptais – jiems tenka daugiau maisto, juos labiau saugo ir globoja. Paaugliams – sunkiau, nes tenka patiems išsikovoti vietą bandoje.

Vada:

1 jaunikis

Nėštumas:

6-7 mėn.

Paplitę Afrikoje nuo Gvinėjos iki Etiopijos. Minta įvairiu augaliniu maistu, smulkiais žinduoliais, vabzdžiais, ropliais, paukščių kiaušiniais.

This site is registered on wpml.org as a development site.