Hydrochoerus hydrochaeris

Didžiosios kapibaros – didžiausi pasaulyje graužikai: jos gali užaugti iki 62 cm aukščio ir sverti iki 66 kg. Patelės paprastai būna sunkesnės už patinus.

Atherurus africanus

Gyvūno kūną dengia skirtingų tipų spygliai: nuo minkštų galvos srityje iki ilgų, aštrių apsauginių spyglių nugaroje.

Cynomys ludovicianus

Preriniai šuniukai gyvena sudėtinguose požeminių tunelių labirintuose, kurių ilgis kartais gali siekti net 30 metrų.

 

Coendou prehensilis

Kibiauodegis dygliatriušis – neįprastas graužikas, kurio kūną dengia ilgi spygliai, o uodega, tarsi penkta galūnė, padeda laipioti augmenijoje. Šis naktinis miškų gyventojas didžiąją gyvenimo dalį praleidžia medžiuose, kur maitinasi vaisiais, lapais ir žieve. Nors atrodo ramus, grėsmės akivaizdoje jis susisuka į spygliuotą kamuolį ir pasiruošia gintis.

Dasyprocta azarae

Azaros agutis – tai Pietų Amerikoje gyvenantis vidutinio dydžio graužikas iš agutinių šeimos. Jis paplitęs Paragvajuje, Argentinoje ir pietinėje Brazilijos dalyje.

 

Dolichotis patagonicum

Patagoninė mara – tai didelis pailgo kūno graužikas su ilgomis kojomis, pritaikytomis bėgioti. Daugiausiai aptinkama Argentinos pievose, krūmynuose ir stepių regionuose, įskaitant Patagonijos regioną ir žemumų lygumas.