Bengalinės katės aktyviausios sutemus ir naktį. Dėl puikių laipiojimo gebėjimų dažnai ilsisi medžiuose, ant šakų ar tankioje augmenijoje. Šios katės taip pat gerai plaukia, todėl gali įveikti vandens kliūtis ir medžioti net pakrančių zonose. Bengalinė katė paplitusi Rytų Azijoje – Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, Kinijoje, Korėjos pusiasalyje.
Bengalinė katė
Prionailurus bengalensis
Būrys:
Plėšrūnai
Šeima:
Katiniai
Gyvena:
4–13 metus (gamtoje) / 10–15 metų (prižiūrimos).
Dydis:
Svoris: 3–7 kg. Ilgis: 38,8–75 cm.
Bengalinės katės yra vienišės, todėl patelė ir patinas susitinka tik poravimosi laikotarpiu. Patinas ieško patelės jos teritorijoje, o po poravimosi jų keliai išsiskiria – patinas jauniklių auginime nedalyvauja. Jaunikliai gimsta akli ir visiškai priklausomi nuo motinos. Patelė juos maitina pienu, saugo ir moko medžioti, kol jie tampa savarankiški.
Vada:
1–4 jaunikliai.
Vaikingumas:
65–72 dienos.
Bengalinė katė šiuo metu nėra laikoma nykstančia rūšimi, tačiau didžiausią grėsmę jai kelia buveinių nykimas, nelegali prekyba ir brakonieriavimas, taip pat natūralūs priešai, tokie kaip plėšrūs paukščiai ir didžiosios katės.
Bengalinės katės aktyviausios sutemus ir naktį. Dėl puikių laipiojimo gebėjimų dažnai ilsisi medžiuose, ant šakų ar tankioje augmenijoje. Šios katės taip pat gerai plaukia, todėl gali įveikti vandens kliūtis ir medžioti net pakrančių zonose. Bengalinė katė paplitusi Rytų Azijoje – Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, Kinijoje, Korėjos pusiasalyje.
Gyvena:
4–13 metus (gamtoje) / 10–15 metų (prižiūrimos).
Dydis:
Svoris: 3–7 kg. Ilgis: 38,8–75 cm.
Bengalinės katės yra vienišės, todėl patelė ir patinas susitinka tik poravimosi laikotarpiu. Patinas ieško patelės jos teritorijoje, o po poravimosi jų keliai išsiskiria – patinas jauniklių auginime nedalyvauja. Jaunikliai gimsta akli ir visiškai priklausomi nuo motinos. Patelė juos maitina pienu, saugo ir moko medžioti, kol jie tampa savarankiški.
Vada:
1–4 jaunikliai.
Vaikingumas:
65–72 dienos.
Bengalinė katė šiuo metu nėra laikoma nykstančia rūšimi, tačiau didžiausią grėsmę jai kelia buveinių nykimas, nelegali prekyba ir brakonieriavimas, taip pat natūralūs priešai, tokie kaip plėšrūs paukščiai ir didžiosios katės.