Korsakas

Vulpes corsac

Būrys:

Plėšrieji

Šeima:

Šuniniai

Korsakai nėra greiti gyvūnai, todėl aukos jie nepersekioja, o medžioja atlikdami staigų šuolį ir užpuldami auką netikėtai. Medžioja ir dieną, ir naktį.

Gyvena:

iki 13 metų

Biologija:

sveria iki 3 kg

Korsakai yra monogamai, tai reiškia, kad poras šie gyvūnai sudaro visam gyvenimui. Gimę jaunikliai sveria vos 60 g.

Vada:

2-6 jaunikliai

Nėštumas:

50-60 dienų

Ši rūšis gyvena Vidurinės ir Centrinės Azijos, Pietryčių Europos stepėse bei dykumose. Korsakai yra mėsėdžiai, mintantys smulkiais graužikais, paukščiais ir jų kiaušiniais bei vabzdžiais. Korsakai nėra teritoriniai gyvūnai. Jie keliauja didelius atstumus ieškodami pašaro.

 

Nors ir geba patys išsikasti urvus, korsakai dažniausiai apsistoja kitų gyvūnų urvuose. Šis gyvūnas labai mėgstamas žmonių, nes išnaikina daug graužikų.

Korsakai nėra greiti gyvūnai, todėl aukos jie nepersekioja, o medžioja atlikdami staigų šuolį ir užpuldami auką netikėtai. Medžioja ir dieną, ir naktį.

Gyvena:

iki 13 metų

Biologija:

sveria iki 3 kg

Korsakai yra monogamai, tai reiškia, kad poras šie gyvūnai sudaro visam gyvenimui. Gimę jaunikliai sveria vos 60 g.

Vada:

2-6 jaunikliai

Nėštumas:

50-60 dienų

Ši rūšis gyvena Vidurinės ir Centrinės Azijos, Pietryčių Europos stepėse bei dykumose. Korsakai yra mėsėdžiai, mintantys smulkiais graužikais, paukščiais ir jų kiaušiniais bei vabzdžiais. Korsakai nėra teritoriniai gyvūnai. Jie keliauja didelius atstumus ieškodami pašaro.

 

Nors ir geba patys išsikasti urvus, korsakai dažniausiai apsistoja kitų gyvūnų urvuose. Šis gyvūnas labai mėgstamas žmonių, nes išnaikina daug graužikų.

This site is registered on wpml.org as a development site.