Patas

Erythrocebus patas

Būrys:

Primatai

Skirtingai nei dauguma kitų primatų, patai didžiąją laiko dalį praleidžia ne medžiuose, o ant žemės.

Gyvena:

15–20 metų.

Svoris ir ilgis:

4–13 kg ir 50–70 cm.

Siekdami apsisaugoti nuo plėšrūnų, jie vengia miegoti tuose pačiuose medžiuose kelias naktis iš eilės.

Vada:

1 jauniklis.

Vaikingumas:

5 mėnesiai.

Patai paprastai gyvena grupėmis, sudarytomis iš kelių patelių ir vieno patino, kurio pagrindinė užduotis – stebėti, ar negresia pavojus.

Minta:

vaisiai, įvairios augalų dalys, vabzdžiai, kiaušiniai.

Grėsmės, rušies statusas gamtoje:

buveinių nykimas, brakonieriavimas, nelegali prekyba / arti grėsmės.

Skirtingai nei dauguma kitų primatų, patai didžiąją laiko dalį praleidžia ne medžiuose, o ant žemės.

Gyvena:

15–20 metų.

Svoris ir ilgis:

4–13 kg ir 50–70 cm.

Siekdami apsisaugoti nuo plėšrūnų, jie vengia miegoti tuose pačiuose medžiuose kelias naktis iš eilės.

Vada:

1 jauniklis.

Vaikingumas:

5 mėnesiai.

Patai paprastai gyvena grupėmis, sudarytomis iš kelių patelių ir vieno patino, kurio pagrindinė užduotis – stebėti, ar negresia pavojus.

Minta:

vaisiai, įvairios augalų dalys, vabzdžiai, kiaušiniai.

Grėsmės, rušies statusas gamtoje:

buveinių nykimas, brakonieriavimas, nelegali prekyba / arti grėsmės.