Senegalinis galagas

Galago senegalensis

Būrys:

Irklakojai paukščiai

Būrys:

Primatai

Šeima:

galaginiai

Galagai kartais šlapinasi ant delnų ir pėdų. Tokiu būdu jie ženklina teritoriją ir lengviau juda šakomis.

 

Gyvena:

3-4 metus.

Svoris ir ilgis:

95–300 g ir 13–21 cm.

Jų didelės ausys gali judėti atskirai, todėl galagai geba tiksliai nustatyti, iš kur sklinda vabzdžių ar plėšrūnų garsai.

Vada:

1-2 jaunikliai.

Vaikingumas:

110–120 dienų.

Bendraujant galagai naudoja skirtingus garsus, kai kurie jų primena kūdikio verksmą, todėl angliškai jie vadinami „bushbabies“.

Minta:

vabzdžiai, kiaušiniai, vaisiai, sėklos.

Grėsmės nykimui:

buveinių nykimas, prekyba gyvūnais.

Galagai kartais šlapinasi ant delnų ir pėdų. Tokiu būdu jie ženklina teritoriją ir lengviau juda šakomis.

 

Gyvena:

3-4 metus.

Svoris ir ilgis:

95–300 g ir 13–21 cm.

Jų didelės ausys gali judėti atskirai, todėl galagai geba tiksliai nustatyti, iš kur sklinda vabzdžių ar plėšrūnų garsai.

Vada:

1-2 jaunikliai.

Vaikingumas:

110–120 dienų.

Bendraujant galagai naudoja skirtingus garsus, kai kurie jų primena kūdikio verksmą, todėl angliškai jie vadinami „bushbabies“.

Minta:

vabzdžiai, kiaušiniai, vaisiai, sėklos.

Grėsmės nykimui:

buveinių nykimas, prekyba gyvūnais.