Venesuelinė amazonė

Amazona amazonica

Būrys:

Papūginiai

Šeima:

Papūgos

Kūno ilgis apie 25-45 cm.

Gyvena:

40-50 metų

Biologija:

sveria 300-470 g

Lizdus įsiruošia senose išdžiūvusiose palmėse, kitų medžių drevėse. Perėjimo metu amazonės gali tapti nervingos ir net agresyvios.

Dėtis:

2-5 kiaušiniai

Inkubacinis periodas:

21-23 dienos

Gyvenamoji vieta yra miškai, mangrovės, pelkėtos vietovės, drėgnoji tropikų zona 750 m virš jūros lygio, atviros vietovės su netankia augalija. Maitinasi įvairiais vaisiais, sėklomis, riešutais, gėlių ir medžių žiedais ir pumpurais. Kartais atskrenda į kultūrų pasėlių plantacijas.

 

Gyvena poromis ar nedidelėmis grupėmis. Į didesnius, kelių dešimčių paukščių būrius susiburia maitinimosi ar kelionės į nakvynės vietą metu.

 

Dažniausiai papūgas galima pamatyti ryte ar vakare, kai jos triukšmingai išskrenda ieškoti maisto ar grįžta nakvoti. Balsas garsus ir šaižus. Stebint šias papūgas vizualiai beveik neįmanoma nustatyti paukščių lyties.

Kūno ilgis apie 25-45 cm.

Gyvena:

40-50 metų

Biologija:

sveria 300-470 g

Lizdus įsiruošia senose išdžiūvusiose palmėse, kitų medžių drevėse. Perėjimo metu amazonės gali tapti nervingos ir net agresyvios.

Dėtis:

2-5 kiaušiniai

Inkubacinis periodas:

21-23 dienos

Gyvenamoji vieta yra miškai, mangrovės, pelkėtos vietovės, drėgnoji tropikų zona 750 m virš jūros lygio, atviros vietovės su netankia augalija. Maitinasi įvairiais vaisiais, sėklomis, riešutais, gėlių ir medžių žiedais ir pumpurais. Kartais atskrenda į kultūrų pasėlių plantacijas.

 

Gyvena poromis ar nedidelėmis grupėmis. Į didesnius, kelių dešimčių paukščių būrius susiburia maitinimosi ar kelionės į nakvynės vietą metu.

 

Dažniausiai papūgas galima pamatyti ryte ar vakare, kai jos triukšmingai išskrenda ieškoti maisto ar grįžta nakvoti. Balsas garsus ir šaižus. Stebint šias papūgas vizualiai beveik neįmanoma nustatyti paukščių lyties.

This site is registered on wpml.org as a development site.