Baltabruvė sniegena

Carpodacus thura
Būrys ŽVIRBLINIAI Dėtis 3–4 kiaušiniai
Šeima KIKILINIAI Inkubacinis periodas nežinoma
Gyvena  ~3–4 metus, nelaisvėje ilgiau Svoris 24–36 g
Paplitimas Afganistane, Šiaurės Pakistane, Nepale, Kinijoje. Veisiasi pomiškyje miško pakraščiuose ir proskynose, taip pat šlaituose be medžių, su akmenimis ir kalvų keterose, virš medžių linijos su šliaužiančiu kadagiu, nykštukiniais karklais, alpinėmis pievomis, nykštukiniais rododendrais.
Minta įvairiomis alpinių žolių ir krūmų sėklomis, pumpurais ir ūgliais, taip pat kai kuriomis uogomis, įskaitant raugerškių, gervuogių, aviečių ir kadagio uogas.

Biologija. Veisimasis mažai žinomas. Lizdas – didelis negilaus puodelio formos iš žolių, sausų lapų, samanų, augalų kotelių, sėklų ankštarų ir gyvūnų plaukų, patalpinti žemai kadagiuose, šliaužiančiuose karkluose ir dygliuotuose krūmuose.