Lama

Lama glama

Būrys:

Kanopiniai

Šeima:

Kupranugariniai

Visų lamų kaklas ilgas, nugara be kuprų, o idelės ausys ir akys, papuoštos ilgomis blakstienomis, jų kailis ilgas ir tankus.

Gyvena:

apie 15 metų

Biologija:

sveria apie 130–155 kg

Dėl savo agresijos bei polinkio saugoti šalia esančius gvūnus, lamos dažnai naudojamos avių, ožkų bei arklių apsaugai. Lamos labai neįprastai išreiškia savo nepasitenkinimą – iš skrandžio atryja truputį pusiau suvirškinto, blogą kvapą skleidžiančio maisto ir spjauna į veidą jas supykdžiusiam.

Vada:

1, rečiau - 2 jaunikliai

Nėštumas:

335 dienos

Nuo seno šie gyvūnai buvo paplitę inkų valstybėje nuo Šiaurės Ekvadoro iki centrinės Čilės dalies. Iki dabar lamomis gabenami sunkūs kroviniai. Suaugusiam patinui užkraunamas netgi 50 kg sveriantis nešulys, kurį gyvūnas gabena akmenuotais kalnų takeliais, tačiau šie gyvūnai yra per silpni jodinėti, netinkami arti ir kinkyti. Lamos yra didžiausios iš Pietų Amerikos kamelidų, kurių ūgis gali siekti iki 1,2 m ties gogu. Pagrindinį mitybos racioną sudaro: žolė, krūmų ir medžių lapai, liaunos šakelės, žievė. Pietų Amerikos kamelidai, tarp jų lamos, alpakos, guanakai neturi kuprų, o Senojo Pasaulio kamelidai turi, tai yra kupranugariai.

Visų lamų kaklas ilgas, nugara be kuprų, o idelės ausys ir akys, papuoštos ilgomis blakstienomis, jų kailis ilgas ir tankus.

Gyvena:

apie 15 metų

Biologija:

sveria apie 130–155 kg

Dėl savo agresijos bei polinkio saugoti šalia esančius gvūnus, lamos dažnai naudojamos avių, ožkų bei arklių apsaugai. Lamos labai neįprastai išreiškia savo nepasitenkinimą – iš skrandžio atryja truputį pusiau suvirškinto, blogą kvapą skleidžiančio maisto ir spjauna į veidą jas supykdžiusiam.

Vada:

1, rečiau - 2 jaunikliai

Nėštumas:

335 dienos

Nuo seno šie gyvūnai buvo paplitę inkų valstybėje nuo Šiaurės Ekvadoro iki centrinės Čilės dalies. Iki dabar lamomis gabenami sunkūs kroviniai. Suaugusiam patinui užkraunamas netgi 50 kg sveriantis nešulys, kurį gyvūnas gabena akmenuotais kalnų takeliais, tačiau šie gyvūnai yra per silpni jodinėti, netinkami arti ir kinkyti. Lamos yra didžiausios iš Pietų Amerikos kamelidų, kurių ūgis gali siekti iki 1,2 m ties gogu. Pagrindinį mitybos racioną sudaro: žolė, krūmų ir medžių lapai, liaunos šakelės, žievė. Pietų Amerikos kamelidai, tarp jų lamos, alpakos, guanakai neturi kuprų, o Senojo Pasaulio kamelidai turi, tai yra kupranugariai.

This site is registered on wpml.org as a development site.