Rusvasis ibis

Eudocimus ruber

Būrys:

Gandriniai

Šeima:

Ibisiniai

Aptinkamas šiaurinėje Pietų Amerikos dalyje, besitęsiančioje nuo Venesuelos iki Rytų Brazilijos. Jis yra klajoklis, sezoninis migrantas tarp skirtingų pakrantės vietų ir vidinių pelkių. teikia pirmenybę pelkėtoms vietovėms, tokioms kaip purvo lygumos ir seklios įlankos. Lizdus suka tankiose apaugusiose salose, prie upių žiočių. Rusvieji ibiai yra 55,8-76,2 cm ilgio ir jų sparnų plotis yra 52,1-56,1 cm.

Gyvena:

20 metų

Sveria:

772-935 g

Išsiritę jaunikliai yra bejėgiai, negali pakelti galvos. Abu suaugę paukščiai dalijasi jauniklių priežiūra, abu tiekia maistą ir taip pat saugo nuo plėšrūnų. Norėdami maitinti savo jauniklius, suaugusieji griebia už jaunojo paukščio snapelio, dėl kurio jis pakelia galvą, kad tėvas galėtų perduoti maistą.

Dėtis:

3-5 kiaušiniai

Inkubacinis periodas:

19-23 dienos

Labai bendruomeniška rūšis. Socialūs tiek lizdo sukimo metu, tiek ieškant maisto.

Rusvasis ibis skleidžia garsus, kad praneštų apie pavojus arti lizdo, taip pat naudoja tam tikrus garsus piršlybų metu. Jaunikliai garsiai cypsi, kad praneštų tėvams, jog jiems reikia maisto. Prisilietimas vienam prie kito yra svarbus piršlybų metu. Patinai ir patelės pasisveikindami palinkčioja vieni kitiems, o paskui apvynioja kaklus. Patinas piršlybų metu skleidžia duslų garsą, o patelė – daugiau cypiantį.

Aptinkamas šiaurinėje Pietų Amerikos dalyje, besitęsiančioje nuo Venesuelos iki Rytų Brazilijos. Jis yra klajoklis, sezoninis migrantas tarp skirtingų pakrantės vietų ir vidinių pelkių. teikia pirmenybę pelkėtoms vietovėms, tokioms kaip purvo lygumos ir seklios įlankos. Lizdus suka tankiose apaugusiose salose, prie upių žiočių. Rusvieji ibiai yra 55,8-76,2 cm ilgio ir jų sparnų plotis yra 52,1-56,1 cm.

Gyvena:

20 metų

Sveria:

772-935 g

Išsiritę jaunikliai yra bejėgiai, negali pakelti galvos. Abu suaugę paukščiai dalijasi jauniklių priežiūra, abu tiekia maistą ir taip pat saugo nuo plėšrūnų. Norėdami maitinti savo jauniklius, suaugusieji griebia už jaunojo paukščio snapelio, dėl kurio jis pakelia galvą, kad tėvas galėtų perduoti maistą.

Dėtis:

3-5 kiaušiniai

Inkubacinis periodas:

19-23 dienos

Labai bendruomeniška rūšis. Socialūs tiek lizdo sukimo metu, tiek ieškant maisto.

Rusvasis ibis skleidžia garsus, kad praneštų apie pavojus arti lizdo, taip pat naudoja tam tikrus garsus piršlybų metu. Jaunikliai garsiai cypsi, kad praneštų tėvams, jog jiems reikia maisto. Prisilietimas vienam prie kito yra svarbus piršlybų metu. Patinai ir patelės pasisveikindami palinkčioja vieni kitiems, o paskui apvynioja kaklus. Patinas piršlybų metu skleidžia duslų garsą, o patelė – daugiau cypiantį.

This site is registered on wpml.org as a development site.