Dvikupris kupranugaris

Camelus bactrianus
Būrys PORAKANOPIAI Vada 1 jauniklis
Šeima KUPRANUGARINIAI Nėštumas 13 mėn.
Gyvena iki 20–25 metų Svoris 450–800 kg
Paplitimas Vidurinė Azija
Minta žole, šakomis, lapais. Gali ilgai išbūti be vandens ir maisto.
Statusas Tarptautinėje raudonojoje knygoje arti išnykimo gamtoje.

Domestikuotas gyvūnas. Šiandien dvikupriai kupranugariai laisvėje sutinkami tik Gobio dykumoje. Kupranugariai sunkiai pakelia drėgną klimatą, tačiau lengvai ištveria temperatūros svyravimus nuo -27 iki +50 laipsnių. Šis gyvūnas gali išgerti tokį kiekį vandens, kuris prilygsta trečdaliui jo kūno svorio. Be vandens jis gali ištverti 10 kartų ilgiau negu žmogus ir 4 kartus ilgiau negu asilas. Be to, kupranugarių eritrocitai yra ne apvalūs, kaip daugumos žinduolių, bet ovalūs, todėl šie gyvūnai vienu metu gali išgerti didelį kiekį vandens.

 

  Parodomieji šėrimai Savaitės diena Laikas
Dvikupris kupranugaris Ketvirtadienis 13:00–13:15