Pilkarusvė kengūra

Macropus rufogriseus
Būrys STERBLINIAI                        Vada 1 jauniklis
Šeima   KENGŪRINIAI Nėštumas 29 dienos. Gimsta 1 jauniklis, kurį sterblėje iki 9 mėnesių nešioja patelė
Gyvena 12–15 metų Svoris 14–19 kg
Paplitimas gyvena Tasmanijoje ir Pietryčių Australijos pakrantėse.
Minta augaliniu maistu, daugiausia medžių lapais.
Statusas Tarptautinėje raudonojoje knygoje nekelia susirūpinimo.

Gimsta 1 jauniklis, kurį apie 40 savaičių sterblėje nešioja patelė. Lytiškai subręsta 1–2 m. Gyvena 12–15 m. Visoms kengūroms yra būdingas darinys, vadinamas sindaktilija, kada antrasis ir trečiasis kojos pirštai yra suaugę ir sudaro vieną pirštą su dviem nagais. Aklimatizuota kai kuriuose Europos parkuose.