Geltonkuodis kakadu

Cacatua galerita
Būrys PAPŪGINIAI Dėtis 1–2 kiaušiniai
Šeima PAPŪGOS Perėjimo trukmė 30 dienų
Gyvena 60–80 metų Svoris patinas – 810–920 g, patelė – 845–975 g
Paplitimas Rytų Australija, Naujoji Gvinėja, Tasmanija.
Buveinė miškai, parkai, sodai, palmių ir eukaliptų miškai, laukai ir savanos su pavieniais medžiais netoli vandens telkinių.
Minta grūdais, žolių šaknimis, medžių pumpurais, ūgliais, uogomis, vaisiais, riešutais, daržovėmis, smulkiais vabzdžiais ir jų lervomis.

Biologija: Geltonkuodžiai kakadu ilgaamžiai paukščiai. Vidutinė jų gyvenimo trukmė apie 65 m.. Manoma, kad seniausias pasaulyje gyvenantis geltonuodis kakadu yra vardu Fredas. 2014 metais šis paukštis atšventė savo 100-ąjį gimtadienį. Geltonkuodžiai kakadu laukinėje gamtoje paplitę Australijoje, Indonezijoje, Papua Naujojoje Gvinėjoje. Tarptautinėje raudonojoje knygoje ši rūšis įrašyta, kaip nekelianti susirūpinimo. Šie paukščiai yra labai populiarūs, kaip naminiai augintiniai, dėl gebėjimo atkartoti išgirstus garsus ir draugiško charakterio.