Ilgasparnė senegalinė papūga

Poicephalus senegalus
Būrys PAPŪGINIAI Dėtis 2–4 kiaušiniai
Šeima PAPŪGOS Inkubacinis periodas 25–28 dienos
Gyvena ~ 40 metų  Svoris 120–170 g
Paplitimas Centrinės Afrikos vakarinė dalis, Kamerūnas, Čadas, Gana, Senegalas, Malis, Nigerija, Gvinėja, pietinė Mauritanija, Dramblio Kaulo Krantas. 
Buveinė savanų pakraščiuose, pievose, netoli medžių, kuriuose įsirengia lizdavietes.
Minta sėklomis, grūdais, vaisiais, uogomis, riešutais, vegetatyvinėmis augalų dalimis, žalumynais, daržovėmis.
Biologija. Visuomeniška rūšis, sudaro būrelius po 10–20 individų, kartu skrenda ieškoti maitinimosi, nakvynės vietų. Subręsta 3–4 metų amžiaus. Patinai nuo patelių beveik nesiskiria savo išvaizda, lytis nustatoma DNR tyrimais.