Kalninė žąsis

Anser indicus
Būrys ŽĄSINIAI PAUKŠČIAI Dėtis 2–6 kiaušiniai
Šeima ANTINIAI Perėjimo trukmė 32–34 dienos
Gyvena ~ 20 metų  Svoris 2,0–3,2 kg
Paplitimas Šiaurės Europa, Centrinė Azija. Žiemoja Pietų Azijoje (Indijoje).
Buveinė kalnų ežerai, upės ir upeliai, laukai, pievos (1000–5000 m virš jūros).
Minta kalnų augalija (lapais, sėklomis, žole), kultūriniais augalais (kukurūzais, kviečiais, miežiais, ryžiais), smulkia žuvimi, vabzdžiais.