Rododendrinė pušinė sniegena

Pinicola subhimachala
Būrys ŽVIRBLINIAI Dėtis nežinoma
Šeima KIKILINIAI Inkubacinis periodas nežinomas
Gyvena nežinoma Svoris 44–50 g
Paplitimas Himalajuose nuo Centrinio Nepalo iki Šiaurės Butano, Šiaurės Rytų Indija, Pietų ir Pietryčių Kinija. Užima kalnuotas ir pusiau kalnuotas vietoves su kadagiais ir šliaužiančiais rododendrų krūmais ties ar virš medžių linijos. Veisiasi 3200–4200 m. aukštyje. Ne veisimosi sezonu panašiose buveinėse žemesniame aukštyje, įskaitant tankius lapuočių ir kėnių miškų sąžalynus, daugiausiai 1800–3650 m aukštyje virš jūros lygio. 

Minta daugiausia įvairiomis sėklomis, žiedais ir uogomis, įskaitant pušis ir kitus spygliuočius, putinų ir raugerškių uogas, erškėtrožių ir laukinių obelų vaisius. Pašaro ieško krūmų ir žemų medžių lygyje, virš žemės ir ant žemės. 

Biologija.  Baikštūs ir neįkyrūs, lėtai judantys. Laikosi po vieną ir poromis, ne veisimo sezonu ir mažais būreliais iki 12 individų.